Wind, water, een surfplank en een zeil. Naast een grote portie durf en doorzettingsvermogen zijn dit de ingrediƫnten om elke waterrat van een nieuwe uitdaging te voorzien, namelijk het windsurfen. Door middel van wind die in je zeil blaast, zal je plank over over het wateroppervlak vliegen.

Geschikt voor elke waterrat vanaf 9 jaar.

Plankzeilen

Windsurfen is een relatief jonge sport, in 1969 uitgevonden door twee Amerikanen. Toen heette windsurfen nog plankzeilen: je beweegt je immers voort door middel van een zeil en een plank. Windsurfen lijkt wel wat op zeilen. Je maakt veelal dezelfde manoeuvres en hebt net als bij het zeilen een zeil, een giek en een mast. Toch is windsurfen een compleet andere discipline dan zeilen. Begin je net met windsurfen, dan gebruik je een plank met een zwaard in het midden om afdrijven te voorkomen. En in tegenstelling tot bij golfsurfen heb je geen hoge golven nodig. Ook op vlak water kun je windsurfen.

Vertrouwd gevoel

Wil je leren windsurfen, dan moet je bij een vereniging zijn. Daar leer je alle technieken van het windsurfen. Zodra je een vertrouwd gevoel hebt op de plank kun je bij veel verenigingen ook wedstrijdtrainingen volgen. Hiermee stoomt de vereniging je helemaal klaar om een (semi)professionele windsurfer te worden. En natuurlijk maak je bij een vereniging ook nieuwe vrienden die jouw passie voor windsurfen delen en met wie je samen het water op kunt.

Wedstrijddisciplines

Bij windsurfwedstrijden zijn er verschillende wedstrijddisciplines. Zo kan je om ter hardst tegen elkaar racen, kan je zoveel mogelijk tricks uithalen of kan je je met elkaar meten in de golven.

Zin om op het water te gaan?