Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort

Krommehoek
8620 Nieuwpoort
info@kycn.be
http://www.kycn.be

Profiel

De Koninlijke Yacht Cub Nieuwpoort is een club die zich naast het zeezeilen ook wenst toe te leggen op het jeugdzeilen. Daartoe werd de Sailing Academy opgericht. Binnen een professionele omkadering wordt zowel de beginnende zeiler als de wedstrijdzeiler opgeleid. Dankzij de uitvalsbasis aan het Spaarbekken kan de beginnende zeiler op een veilige manier starten op optimist en caravelle om dan later de stap te zetten naar de zee.

De zeilstages op optimist voor de jongsten en de caravelle voor de plus 14-jarigen op het Spaarbekken gedurende een week tijdens de zomervakantie starten om 9 uur en eindigen om 17 uur.

Voor de gevorderden tot de wedstrijdzeiler liggen RS Feva en Laser Vago klaar op de Krommehoek. Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie worden wekelijks stages georganiseerd in externaat. Van zodra de weersomstandigheden het toelaten wordt op zee gevaren. Op zaterdag wordt er ook in groep gezeild in het kader van de ‘Saturday Sailing’.

In het kader van G-Sport bieden wij vanaf de zomer van 2016 de mogelijkheid aan mensen met een beperking om te zeilen op zee met aangepaste boot en begeleiding. Voor het zeezeilen op kieljachten werken wij samen met de vzw Force Douce die met een JOD 35 tijdens de zomervakantie initiatieweken organiseert.Sportopleidingen Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort

Meer opleidingen...